Ældre på IT-vognen

Ældre i Hadsund har taget kampen op mod internet og IT.

Mens mange ældre frygter alt hvad der har med IT at gøre, forholder det sig lige omvendt hos to ældre kvinder fra Hadsund. De er begge hoppet med på IT-bølgen og er blevet fortolige med alt fra Email til youtube.

- Nogle vil måske mene at jeg er for gammel til det her, men jeg er altså tilpas nysgerrig på det nye, siger 88-årige Erna Marie Østergaard til TV2/Nord.

Sammen med veninden Ester Johansen på 76, besluttede hun sig i foråret til at købe en ældrevenlig computer så hun kunne komme på nettet.

- Facebook er ikke lige mig, men jeg kan godt lide at læse nyheder og skrive emails. Og så laver jeg da også en kabale en gang imellem, siger Erna Marie Østergaard.

Computeren er en såkaldt DukaPC, som er en specialbygget computer til ældre. Den slags computere bliver der brug for i fremtiden, hvor mere og mere kontakt til det offentlige og til banken kommer til at foregå via internettet.

- Vi synes det er et problem, at kommuner, stat og banker vil have alle på nettet, også dem, der ikke ønsker det, men her kan sådan en computer da hjælpe, siger Liss Bonderup, der er lokalformand for Ældresagen i Hadsund.


Seneste nyt

fra Nordjylland