Ældre på ferie i Skagen med hjælpere

I denne uge får en gruppe ældre fra Dybvad Ældrecenter et afbræk fra den daglige trummerum på plejehjemmet. De er taget på sommerferie i Skagen.

Karl Jørgen Jensen på 85 år er en af de seks plejehjemsbeboere fra Dybvad, der i den her uge ferierer i Skagen. Det passer ham fint, at den sædvanlige middagslur er droppet til fordel for forskellige udflugter.

- Det er rigtigt dejligt at få lov til at komme lidt ud. Jeg bliver for tyk, når jeg ligger og driver så meget, siger Karl Jørgen Jensen.

Ferien kan kun lade sig gøre, fordi de ansatte bruger deres fritid på det, og fordi velgørende organisationer har spyttet i kassen. Plejerne er på arbejde i døgndrift, men får de kun deres almindelige løn for dagvagter.

Lions Club og Civitan i Sæby har støttet plejehjemsbeboernes sommerferie, så hver enkelt ældre er kommet med for en egenbetaling på 1.700 kroner.

- Det vil vi gerne, fordi vi får vores beboere at se på en hel anden måde, end vi gør i hverdagen, siger Birgitta Rasmussen, der er social- og sundhedsassistent hos Dybvad Ældrecenter.

De ældre bor i to handicapvenlige ferielejligheder med både plejesenge og lifte. Herfra tager de så ud og oplever Skagen.

Plejehjemsbeboerne er på ferie i Skagen til i morgen.


Seneste nyt

fra Nordjylland