Ældre Sagen gætter på din alder ud fra dit navn

Ældre Sagen sender lige nu tusindvis af hvervebreve ud til folk med ældreklingende navne. Men det er ikke alle Mogens’er, der mener de er gamle nok til Ældre Sagen.

Der er gråt i toppen og hårgrænsen er vigende. Men med sine 46 år mener Mogens Andersen fra Aalborg ikke at han er gammel nok til at blive medlem af Ældresagen. De ældres interesseorganisation har ellers netop sendt ham en personlig invitation. 

- Det er helt forbi. Det er komisk. Jeg forstår ikke hvorfor de sender de her breve ud til folk, der slet ikke vedrører Ældre Sagen. Det synes jeg ikke man gør i min alder, siger Mogens Andersen.

På TV2 Nords facebookside har mere end 200 personer skrevet om hvordan de har modtaget brevet fra Ældre Sagen, selvom de synes de var for unge.

- Fik brevet fra dem et par dage efter min 30 års fødselsdag. Vidste ikke om jeg skulle grine eller græde, skiver Elisabeth Vagna Hejgaard Madsen.

Også teenagere bliver forsøgt hvervet af Ældre Sagen.

- Det har de gjort i mange år. Jeg fik et da jeg var 13. Blev inviteret i strikkeklub, skriver Johanne Hangaard Jensen.

Ældre Sagen vil gerne målrette deres markedsføring til personer over 50 år, men de har ikke adgang til at se hvor gamle folk er. Derfor sender de breve ud til mennesker, med det de mener er ældreklingende navne. Ifølge dem organisationen rammer de plet med 80 procent af brevene. Især navnet Bente plejer at give gevinst.

- Bente er et godt navn i min optik, fordi der er 78 procent sandsynlighed for at Bente er over 50 år. Men når det er sagt, så findes der jo også nogle Benter her i landet, som måske kun er 24 år. Så ja, det sker at vi kommer til at ramme en på 24 år, siger Torben Schack, der er marketingchef for Ældre Sagen.

I sin research undersøger Ældre Sagen også nogen gange, om der er en fastnettelefon på adressen, og om man har ejet et hus i mange år, for det er også med til at indikere, at man er oppe i årene. Alligevel synes marketingschefen ikke man skal blive småfornærmet over at få et brev fra Ældre Sagen som 20-årig. Det kan sagtens være relevant mener han.

quote Bente er et godt navn i min optik, fordi der er 78 procent sandsynlighed for at Bente er over 50 år. Men når det er sagt, så findes der jo også nogle Benter her i landet, som måske kun er 24 år. Så ja, det sker at vi kommer til at ramme en på 24 år.

Torben Schack, marketingschef, Ældre Sagen

- Hvis du støtter pindsvinets værn, så er det jo ikke fordi du selv føler dig som pindsvin. Det er jo fordi du gerne vil støtte den gode sag. Så kommer egenudnyttelsen på et senere tidspunkt, siger marketingschef Torben Schack.

I Mogens Andersens omgangskreds har brevet fra Ældre Sagen givet anledning til mange kærlige drillerier og slette hentydninger til alder.

- Det er blevet sådan lidt en gimmick, hvor dem, der ikke har fået brevet, driller dem, har fået brevet, siger Mogens Andersen.

Hvornår er man egentlig gammel? Er det når man skifter radiokanel fra P3 til P4. Er det når man begynder at købe Kongen af Danmark bolcher som fredagsslik, eller er det når man som Mogens Andersen har papirudgaven af Lademanns Leksikon stående på reolen. I Aalborg kom brevet fra Ældre Sagen i hvert fald en postgang for tidligt.

- Brevet ryger ud. For mig er det skrald, siger Mogens Andersen.

Hedder du Mogens, Hans eller Bente, så har du måske fået en invitation fra Ældre Sagen. Også selvom du måske kun er 20 år.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland