Ældre skal surfe på internetbølgen

03:00

Seniorene får en smule hjælp til det digitale. Foto: Malte Abildgaard Christensen

1 af 2

De ældre er ikke aktive nok på internettet. Og det bekymrer rådmand Tina French Nielsen, for i 2015 vil al kommunikation med det offentlige foregå digitalt.

Tæt på 80 ældre nordjyder var i dag samlet på Fyensgadecenteret i Aalborg. Her skulle de lære om internettet, så de i fremtiden kan klare kommunikationen til det offentlige via computeren.

- Det er et gigantisk problem, så det er helt sikkert noget, vi har fokus på. Vi vil gerne give de ældre en ekstra hånd, så de er klar til den ekstra udfodring i 2015, siger ældre- og handicaprådmand i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, til TV2/Nord.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at kun 41 procent af de 65-74-årige og 16 procent af de ældre over 75 år har indsendt oplysninger til det offentlige digitalt.

Det tal skal forbedres. Og derfor bruger Aalborg Kommune mange ressourcer på området og på Seniorsurfdag. Her har 450 steder tilmeldt sig for at hjælpe de ældre - 40 af disse ligger i Aalborg.

Blandt de fremmødte er 67-årige Ruth Risager. Hun har aldrig tastet på et computertastatur eller haft en mus i hånden før.

- Det er rigtig svært, men jeg har da lært lidt i dag. Jeg bliver jo nødt til at være klar til 2015, siger Ruth Risager.

Der er kun seniorsurfdag tirsdag den 13. september, men Fyensgadecenteret lover, at de har folk til rådighed i fremtiden, så den negative statistik kan forbedres frem mod 2015.

Flere nyheder fra TV2 Nord