Ældreplejen i Mariagerfjord Kommune vinder hygiejnepris

Plejepersonalet i Mariagerfjord Kommune er så dygtige til at forebygge urinvejsinfektioner, at de mandag har fået Hygiejneprisen for deres indsats.

I Mariagerfjord Kommune har de helt styr på hygiejnen. Specielt forebyggelse af urinvejsinfektioner er de gode til – så gode, at de nu har modtaget Hygiejneprisen for deres indsats.

Den særlige indsats for at nedbringe infektionerne har fundet sted på fem plejecentre og resultaterne er opsigtsvækkende. Antallet af infektioner er nemlig styrtdykket med mellem 70 og 86 procent.

Metoderne har først og fremmest været god hygiejne, men også en styrket opmærksomhed på selve plejen og på at få bedre data til at kunne styre og optimere indsatsen undervejs.

Som led i indsatsen er personalet blevet undervist i optimal håndhygiejne, korrekt nedre hygiejne, konsekvent brug af de rigtige cremer og rensemidler. Desuden sørger personalet for, at de ældre får rigeligt med væske i løbet af dagen.

Målet med indsatsen var at nedbringe antallet af urinvejsinfektioner med 50 procent, men resultaterne er væsentlig bedre end den projektansvarlige hygiejnesygeplejerske Charlotte Andersen og hendes kolleger turde håbe på.


Seneste nyt

fra Nordjylland