Ærgerlige MTB-ryttere retter kritik mod DGI efter rutekaos

Foto: Malene Ruwald

Flere deltagere i weekendens Aalborg MTB Marathon kritiserer nu DGI Nordjylland for ikke at planlægge ruten godt nok.

Spørger man de flere hundrede mountainbike-ryttere, der i weekenden deltog i det store Aalborg MTB Marathon, var det ikke kun afmærkningen sidst på ruten, der gik galt.

Selve planlægningen af løbet var mangelfuldt og medførte store problemer for rytterne i skovene ved Kongshøj og Lundby, hvor de to ruter på 100 kilometer og 55 kilometer mødtes. 

Læs også Hård kritik af Aalborg MTB Marathon: Nu lover arrangør nye ruter

Her opstod der nemlig en flaskehals af en anden verden, som forsinkede stort set alle ryttere og fik flere til at hidse sig op eller tage vilde chancer i et forsøg på at komme fremad og redde lidt af den spildte tid.

Det skriver en deltager, Niels Søbye, på Aalborg MTB Marathons Facebookside. Han hæftede sig allerede sidste år ved problemet på ruten og skrev dengang også til løbsledelsen for at få det løst inden næste løb. Men sådan gik det ikke, konstaterer han. 

  Foto: TV2 Nord

- I har meldt ud, at der blev etableret en gruppe, der netop skulle sikre, at der ikke kom flaskehalse igen. At det så fuldstændig går galt for jer i år, er mig desværre totalt ubegribeligt, og jeg blev helt ked af det på alles vegne. Det vidner om, at I simpelthen ikke har taget seriøst, hvor stort et problem dette er for jer, og selvfølgelig for deltagerne, skriver Niels Søbye i sit indlæg.

Han bliver bakket op i sin kritik af flere andre, der også deltog i weekendens løb, og som også oplevede de samme flaskehalsproblemer på ruten.

  Foto: Facebook

Blandt andet skriver Torben Kjær Hansen i en kommentar til opslaget:

- Jeg er desværre helt enig med ovenstående. De mange frivilliges fantastiske indsats bliver overskygget af køproblematikken. Havde der ikke været kø var løbet til 5 stjerne. Nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal mene.

Og både Niels Søbye og stort set alle andre, der har kommenteret på tråden, overvejer nu alle, om de skal blive væk fra løbet i 2018. Alternativt opfordrer til, at løbet får en anden arrangør.

DGI Nordjylland, som står for at afvikle Aalborg MTB Marathon og har gjort det i et par år, har endnu ikke kommenteret kritikken af dette års løb, men fortæller TV2 Nord, at de vil komme med en officiel udtalelse mandag formiddag.

Flere nyheder fra TV2 Nord