Afbrændingsforbud i Mariagerfjord og Rebild

Maragerfjord og Rebild kommuner indfører et øjeblikkeligt afbrændingsforbud.

Beredskabet i Mariagerfjord Kommune har med øjeblikkelig virkning indført et afbrændingsforbud i kommunen. Det sker fordi store dele af naturen i kommunen er så tør, at naturbrande kan opstå meget let.

- Der er rigtig tørt og specielt Als Odde og Øster Hurup har det slemt. Overordnet topper Mariagerfjord Kommune tørkeindekset og jorden er helt tør 15-20 centimeter ned, fortæller indsatsleder ved beredskabet Allan Frisk.

Vejrudsigten har godt nok regn i horisonten, men tørken stopper ikke med den første dråbe vand, fortæller indsatslederen.

- Der skal store mængder vand til, før der ikke er tørt mere, og vi har en teori om at folk tror, jorden derfor hurtigt kan glemme hvor tør jorden egentlig er, siger Allan Frisk.

En rundringning til alle nordjyske beredskaber viser, at også Vesthimmerland Kommune har indført afbrændingsforbud. Det skete fredag og også her er tørkeindekset tæt på toppen.

I landsdelens øvrige kommuner er der ikke afbrædningsforbud, men alle de indsatsledere og beredskabscehefer som TV2/Nord har talt med, opfordrer borgerne til at udvise en meget høj grad af sund fornuft, hvis man vil afbrænde ukrudt eller tænde grillen ude i naturen.

Hos Beredskabscenter Aalborg ønsker man ikke at indføre et afbrændingsforbud før det er strengt nødvendigt, og en gennemgang af de sidste 100 alarmer til beredskabet viser, at der med god vilje kan tælles to naturbrande, og ingen af disse kunne være forhindret med et afbrændingsforbud.

I Thisted Kommune er man i tæt dialog med Naturstyrelsen om brandfaren i naturen. Nationalpark Thy er ganske tør, men beredskabet nøjes med at opfordre til at man udviser stor forsigtighed med ild i naturen.

Afbrændingsforbud eller ej? Find din kommune herunder:

Mariagerfjord: Totalt afbrændingsforbud siden 23. juli.

Rebild: Totalt afbrændingsforbud siden 23. juli.

Vesthimmerland: Totalt afbrændingsforbud siden 19. juli

Thisted: Ikke afbræningsforbud - udvis stor forsigtighed

Aalborg: Ikke afbræningsforbud - udvis stor forsigtighed

Brønderslev: Ikke afbræningsforbud - udvis stor forsigtighed

Frederikshavn: Ikke afbræningsforbud -

Hjørring: Ikke afbræningsforbud - Grill forbudt i forbindelse med Dana Cup

Jammerbugt: Ikke afbræningsforbud - udvis stor forsigtighed

Morsø: Ikke afbræningsforbud - udvis stor forsigtighed


Seneste nyt

fra Nordjylland