Affaldsordning fortsætter med at skabe debat

Den udskældte affaldsordning, hvor virksomhederne skal betale for at bruge genbrugspladserne, genforhandler lige nu på Christiansborg. Alligevel har Hjørring kommune valgt at opkræve gebyret hos virksomhederne i kommunen.

Trine og Søren Christensen fra Sindal troede ikke deres egne øjne, da de åbnede dagens post. Fire regninger på affaldsgebyr for 2010 og 2011 - samlet pris knap 14.500 + moms.

- Jeg tænkte, at nu er det slut med at drive virksomhed i Danmark. Vi bliver kvalt fra alle sider, siger fritidslandmand, Søren Christensen, til TV2/NORD.

Forligspartierne bag det udskældte affaldsgebyr genforhandler lige nu aftalen på Christiansborg. Alligevel mener Hjørring Kommune godt de, at man kan sende regningerne ud. Det får Venstres Birgitte Josefsen til at reagere.

- Det syntes jeg er ret dumt. Alle ved at partierne i folketinget sidder og arbejder på en revision af loven, fordi vi kan se, at den rummer nogle uhensigtsmæssigheder. Derfor kan man nemt komme i den situation, at man skal til at kalde breve tilbage igen, siger folketingsmedlem, Birgitte Josefsen, til TV2/NORD.

Bliver partierne enige, så kan loven træde i kraft med det samme, og det kan påvirke affaldsbetalingen for 2011.

- Hvis Birgitte Josefsen hentyder til 2010 og 2011, så må vi næsten gå ud fra, at de efterhånden har fundet deres egne ben på Christiansborg. Hvis de skal til at lave dem om engang til, så vil det sætte kommunerne i en meget vanskelig situation, siger Jørgen Bing (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland