Afgørelse i sag om Nordic Medicare: Kritik fra styrelse

00:25

Det er kritisabelt, at lægeklinikken Nordic Medicare for et år siden offentliggjorde en patients fortrolige oplysninger på sin hjemmeside. Det fastslår Sundhedsvæsenets Disciplinær-nævn.

1 af 2

Det er kritisabelt, at Nordic Medicare for et år siden offentliggjorde en patients fortrolige oplysninger på sin hjemmeside.

Speciallæge Niels H. Riewerts Eriksen får kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Kritikken er rejst, fordi hans lægepraksis, Nordic Medicare, for et år siden skrev fortrolige oplysninger om en patient på Nordic Medicares hjemmeside. 

Det er et brud på tavshedspligten, og derfor finder Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn grundlag for at kritisere speciallægen. 

Patienten er Morten Lyngsaa, som også meldte lægeklinikken til politiet for et år siden. Han har ingen kommentarer til afgørelsen, men skriver på Facebook: "Så kom afgørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Jeg vandt!!!!". 

02:13

Se indslaget med Morten Lyngsaa fra den 5. juli 2017

Luk video

Morten Lyngsaa har også offentliggjort en del af afgørelsen, og det er kun denne del, TV 2 Nord har adgang til, da afgørelsen endnu ikke er offentliggjort af Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Den konservative regionsrådspolitiker Per Larsen bifalder afgørelsen og siger, at den er helt på sin plads:

- Det er en skandale, at Nordic Medicare lagde personfølsomme oplysninger ud. Sådan noget må ikke ske, og det er stærkt kritisabelt, siger Per Larsen. Han understreger, at det kan være svært for regionen at gardere sig fuldstændig imod sager som denne:

- Det burde være en selvfølge, at man ikke deler personfølsomme oplysninger, men her er der tale om en ekstern partner, som alligevel har gjort det. 

Niels H. Riewerts Eriksen henviser til sin tavshedspligt og har derfor ingen kommentarer til sagen. 

00:25

Det er kritisabelt, at lægeklinikken Nordic Medicare for et år siden offentliggjorde en patients fortrolige oplysninger på sin hjemmeside. Det fastslår Sundhedsvæsenets Disciplinær-nævn.

Luk video

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord