Afgørelse: Husejer må ikke få sortglaseret tegl

01:09

Foto: TV2/Nord

1 af 2

En husejer i Hasseris får ikke lov til at lægge sortglaseret tegl på sin patriciervilla. Det har Højesteret afgjort.

En husejer i Hasseris har fået et endeligt forbud mod at anlægge et sortglaseret tegltag på sin hvide patriciervilla. Det afgjorde Højesteret tirsdag. Dermed godkender Højesteretten det forbud, som Aalborg Kommune tidligere har nedlagt, og som både Vestre Landsret og Naturklagenævnet også tidligere har stadfæstet.

Husejeren følte sig forskelsbehandlet, fordi en stribe af de andre store villaer i forstaden, fik lov til at anlægge sortglaseret tegltag, og han ikke måtte. Derfor ville han prøve sagen i retten.

Villaen er opført før 1. Verdenskrig i engelsk stil med rød vingetegl og bliver anset for at være af høj bevaringsværdi. Derfor skal alle ændringer på husets facade godkendes af kommunen. Aalborg Kommune afviste det blanke tag, da man mente, at det ville skæmme huset - og det har Højesteret altså vurderet, at kommunen var i sin gode ret til.

Den afgørelse kommer til at koste husejeren 50.000 kroner i sagsomkostninger. Ejeren har tidligere måtte betale 45.000 kroner i sagsomkostninger, da sagen var for Vestre Landsret.

Højesterets dom

Flere nyheder fra TV2 Nord