Aftale giver mulighed for regionale lægeklinikker

 Aftale giver mulighed for regionale lægeklinikker

For at imødegå lægemanglen har de praktiserende læger og Danske Regioner indgået en aftale, der giver mulighed for at regionerne selv kan drive lægepraksis.

Ny overenskomst mellem Praktiserende Lægers Organisation og Danske Regioner indeholder en række tiltag, der skal lokke yngre læger til yderområder som Nordjylland. Et af de tiltag giver mulighed for, at regionerne kan drive lægepraksis.

- Det her giver nogle flere muligheder i forhold til at rekruttere læger til den almindelige praksis, og det har vi brug for, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.)

Det betyder i realiteten, at Region Nordjylland kan starte en praksis op i et område med lægemangel og ansætte en læge, som så kan arbejde som almindelig lønmodtager - i stedet for selv at skulle stå med de store udgifter, der er forbundet med at starte og drive en lægepraksis.

- Der er flere steder i Nordjylland, hvor det kan blive nødvendigt at bruge den mulighed, og jeg tror, at vi bliver de første i landet, der kommer til at bruge det, lyder det fra Kaj Bernth, der er læge og formand for Praksisudvalget i Nordjylland.

I øjeblikket mangler Region Nordjylland 44 praktiserende læger.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland