Aftale sikrer lægeuddannelse

Region Nordjylland har i dag indgået samarbejdsaftale med Aalborg Universitet. Det sikrer lægeuddannelsen ved Aalborg Universitet og sikrer Aalborg Sygehus status som kommende Aalborg Universitetshospital.

Samarbejdsaftalen beskriver, hvordan ansvaret for forskning, undervisning og strategisk styring af samarbejdet fremover skal være.
Baggrunden er, at det er nødvendigt med et nyt regionalt samarbejde i forbindelse med den nye lægeuddannelse på Aalborg Universitet.

- Region Nordjylland ser samarbejdet med universitetet, som en mulighed for at forbedre rekrutteringen af læger til vores landsdel. En forbedring, som der er hårdt brug for, da der er et meget højt aldersgennemsnit hos lægerne på såvel sygehusene som i almen praksis, siger regionsformand Ulla Astman (Soc.Dem.).

Al erfaring viser, at når lægerne har gennemført deres uddannelser i Nordjylland, er der en større chance for, at de bosætter sig i landsdelen og stifter familie.

Regionen ser også det øgede fokus og den styrkede sundhedsforskning som en vigtig drivkraft, fordi en aktiv forskningsafdeling er bedre til at tiltrække yngre læger samtidig med, at afdelingen hurtigere omsætter forskningsresultater til bedre behandling.

- Vi forventer også, at det kan tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft både til vores sundhedsvæsen, men også til universitetet. Dette kan være en løftestang for at udvikle en stærk sundhedsteknologisk profil i regionen, og skabe øget vækst i vores område, siger Ulla Astman.

Sikrer højt niveau inden for forskning og uddannelse
Sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland, Jens Winther Jensen, ser positivt på hele processen og det fremtidige samarbejde med universitetet:
- Der har været en god og åben dialog mellem ligeværdige samarbejdspartnere, og vi har sammen arbejdet konstruktivt på at finde den bedste løsning på et fremtidigt samarbejde. Det er en løsning, som skal sikre et højt niveau inden for forskning og uddannelse, og som kommer både Aalborg Sygehus, Aalborg Universitet og hele regionen til gode, siger Jens Winther Jensen.

Samarbejdsaftalen træder i kraft januar 2013, men forinden skal alt akademisk personale - i første omgang professorerne - være på plads, da de fremover bliver ansat ved Aalborg Universitet.

Samarbejdet om lægeuddannelsen er allerede i gang, da de lægestuderende på 1. del af deres studie opholder sig på Sygehus Vendsyssel, og først i den kliniske del af kandidatuddannelsen kommer til at opholde sig på afdelingerne på Aalborg Sygehus.

Samarbejdsaftalen er også godkendt af Aalborg Universitet.


Seneste nyt

fra Nordjylland