Åge mistede sin kone: Troede hun var i bedring

[size=2]Sager om lægers uforståelige koder om meget syge patienter bliver ved med at komme frem. Denne gang er det en sag fra Sygehus Vensyssel som endte med at en pensionist fra Sindal pludselig mistede sin kone. [/size]

Den 11. november 2010 blev Inga Thomsen fra Sindal indlagt på Sygehus Vendsyssel i Hjørring. Efter nogle undersøgelser fik hun at vide, at hun ikke skulle overflyttes til intensiv afdeling. Det tolkede både hun og manden, Knud Åge Thomsen, fra Sindal positivt.

-Min kone skulle igennem nogle flere undersøgelser, så hun syntes at jeg skulle gå en tur med hunden. Jeg kørte så hjem, men jeg var ikke mere end lige kommet hjem, før de ringede fra sygehuset og sagde, at Inga desværre var død, siger pensionist Knud Åge Thomsen til TV2/NORD. 

Udmeldingen fra lægen skulle dog slet ikke opfattes positivt.

-Sådan som jeg kan se ud fra journalen, så vil jeg som fagperson tolke det stik modsat. Intensivt vil ikke gavne hende, siger centerchef Nils Winther Johannesen, Sygehus Vendsyssel i Hjørring til TV2/NORD.

Når lægen tilføjer et minus R i journalen, betyder det, at hvis det kommer dertil, så er det ikke etisk forsvarligt at forsøge genoplivning. 

-Det blev vi ikke orienteret spor om. Det gjorde vi ikke. Hvis jeg havde fået det at vide, var jeg blevet der. Så var jeg ikke taget hjem, siger pensionist Knud Åge Thomsen fra Sindal til TV2/NORD.

Centerchefen beklager, at Knud Åge Thomsen ikke blev ordentligt orienteret om hustruens tilstand. 

-Det er både trist for ham og for den afdøde, så der er bestemt noget, vi kunne have gjort bedre. Med den oplevelse han har haft, så har vi ikke været gode nok, siger centerchef Nils Winther Johannesen, Sygehus Vendsyssel i Hjørring til TV2/NORD.

Sygehus Vendsyssel mener ikke, at der er noget galt med de procedurer de har for at orientere patienter og pårørende. Alligevel vil de nu blive indskærpet over for lægerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland