Aggersundbroen spærres: Skal sikres mod skibssammenstød

I starten af 2016 skal Aggersundbroen sikres mod sammenstød med skibe. I forbindelse med arbejdet vil broen være spærret i 30 nætter.

Skibe ude af kurs skal ikke kunne gøre alvorlig skade på Aggersundbroen. Det er målet med det arbejde, der går igang i det nye år, og som betyder at broen i en længere periode vil være lukket for trafik om natten.

Det er Vejdirektoratets entreprenør MT Højgaard, der står for arbejdet, der består i at nedsænke stålplader på mellem 11 og 25 meter i længden - såkaldte spuns - ned omkring de betonpiller, som broklapperne hviler på.

Pladerne, der er 1,5 meter i bredden, placeres omkring pillerne og vibreres dybt ned i havbunden. Herefter fyldes mellemrummet op med armeret beton. Det gør broens konstruktion stærkere, så den i højere grad kan modstå et sammenstød med et skib ude af kurs.

Når de enorme stålplader skal sænkes ned, er det nødvendigt at have broklapperne slået op, og broen er således spærret helt for trafik. I alt vil broen være lukket 30 nætter i februar og marts.

- Det arbejde, der kræver lukning af broen, har vi valgt at lægge om natten. Det gør vi, fordi det er på dette tidspunkt, færrest trafikanter bliver generet, siger Shahriar Honar, projektleder i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejdet vil blive begrænset til hverdage, men bliver det nødvendigt, kan enkelte weekender også inddrages.

At sikre broen mod alvorlige skader fra et eventuelt sammenstød er ifølge borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V) besværet med at lave sikringen, værd.

- Det er fornuftigt, at det prioriteres at sikre Aggersundbroen mod påsejling. Uden denne sikring vil en påsejling kunne lukke broen i månedsvis. Så må vi leve med, at broen i en kortere periode er lukket om natten, og glæde os over, at arbejdet foregår på en årstid, hvor det generer færrest mulige, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland