Agri Nord sagsøger LandboNord

Landbrugskrigen fortsætter efter 31 medarbejdere kollektiv skiftede fra den ene organisation til den anden.

Agri Nord forlanger nu 22 millioner kroner i erstatning af LandboNord for overtrædelse af markendføringsloven.

- Konkret mener vores advokat, at der er dokumentation for, at LandboNord har markedsført sig med medarbejdere, der indtil 1. november stadig er ansat og får løn i Agri Nord samt ikke mindst med 100 af vores hidtidige kunder, som har fulgt medarbejderne. Det er et klart brud på markedsføringsloven. Desuden har vi begrundet mistanke om, at det i forbindelse med den kollektive jobflytning er en klar forventning, at de 31 medarbejdere for enhver pris skal hente kunder med nordpå. Et forhold vi i givet fald finder om muligt endnu mere alvorligt, forklarer adm. direktør hos Agri Nord, Erik Lydiksen.

31 Agri Nord-medarbejdere fra økonomiafdelingen i Aars sagde op med få minutters mellemrum den 30. september. Få dage efter annoncerede landboNord, at de havde ansat samtlige medarbejdere pr. 1. november.

Dermed brød krigen om rådgivning af de Nordjyske landmænd for alvor ud. Førhen havde der ellers været en fordeling mellem LandboNord nord for fjorden og Agri Nord sydfor. På det seneste har LandboNord dog hentet mere end 500 kunder i Himmerland, og forventer med de nye medarbejdere at kunne byde endnu flere velkommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland