Åkesson vil have slagsmål

Direktør i Aalborg Pirates, Frederik Åkesson, mener,a t flere slagsmål kunne give dansk ishockey mere kant. Foto: Christell Maria Iversen

Aalborg Pirates-direktøren mener, at dansk ishockey kan få mere kant, hvis man henter slagsbrødre til klubberne. Men det er en skidt idé, mener kommentator.

Dansk ishockey skal have mere kant. Det mener Direktør i Aalborg Pirates, Frederik Åkesson, som godt kunne forestille sig at hente en såkaldt "goon", altså en slagsbror på isen.

- Gennemgående vil jeg gerne, at spillet får noget mere kant. Vi ville formentlig ikke hente en af de her goons til klubben, hvis ikke andre gjorde det, siger Frederik Åkesson til AL-Bankligaen.dk og fortsætter:

- Men slagsmål skal have lov at opstå i en ishockeykamp, når det bliver hektisk og intenst. Det hører sig til og er den af gamet, og vi må bare erkende, at vi er en del af en underholdningsbranche. Vi vil gerne have det hele i den sport. Fede mål, hårde tacklinger, gode infights, måske et slagsmål. Det er der vel næppe nogen, der er uenige i. Ishockey er en kontaktsport, siger direktøren.

Men den idé kritiseres af tv-kommentatoren Jimmy Bøjgaard.

- Vi skal sammenligne os med europæiske nationer, da vi spiller efter IIHF's regelsæt, og her slås man altså ikke organiseret uden handsker. Hvis Åkesson vil have det, så må han arrangere en Fight Night i Gigantium, skriver Bøjgaard i sin blog på tv2sport.dk.

- Jeg er enig med Åkesson i, at produktet i Danmark sagtens kan blive bedre. I de fleste ligaklubber og hos unionen endda markant bedre. Men der er altså mange andre steder at sætte ind, end ved at invitere Mogens Palle ind som matchmaker. Ishockey er en vidunderlig kontaktsport. Fysisk, teknisk, fyldt med fart og action, og trods finanskrisen stadig i stand til at fastholde et flot tilskuergennemsnit, som jeg endda fornemmer kommet stigende fra land i sæsonstarten, skriver Jimmy Bøjgaard.