AKKC får papir på arbejde med bæredygtighed

Et langvarigt arbejde med at blive bæredygtig har nu kastet en officiel certificering af sig. AKKC er Danmarks første bæredygtige eventsted.

Aalborg Kongres & Kultur Center blev torsdag eftermiddag officielt Danmarks første bæredygtige eventsted certificeret efter den såkaldte ISO 20121-standard.

Bag det ikke så mundrette navn på certificeringen, gemmer sig et årelangt arbejde med at tænke bæredygtighed ind i driften, både hvad angør miljø, mennesker og økonomi.

- For at blive certificeret efter ISO 20121, har det været nødvendigt at kortlægge alle arbejdsgange og skabe en kultur hvor det at tænke bæredygtigt er en naturlig del for alle i huset. Sådan en proces tager lidt længere end en formiddag, udtaler AKKC-direktør Nikolaj Holm, der roser sine kolleger, for det arbejde med bæredygtighed, der er gået forud for, at han startede i kulturhuset.

AKKC tænker allerede bæredygtighed ind i mange af de facetter, der er i at drive et eventsted. Kongrescentret bruger vindmøllestrøm, har LED-lys mange steder, sparer på vandet hvor de kan og fokuserer i høj grad på madspild. Og det er faktisk noget, kunderne efterspørger:

- Specielt inden for konferencer, møder og kongresser, hvor vi afvikler over 1300 årligt, mærker vi allerede i dag en spirende efterspørgsel efter grønne og bæredygtige møder. Når vi vinder de store konferencer, både nationale og internationale, er det tit på marginaler, og alt andet lige, så bliver konkurrencesituationen i Danmark skarpere på det felt. Og her kommer vores bæredygtighedsstrategi til at spille en væsentlig rolle, forudser Nicolaj Holm.

Hør AKKC-direktør Nikolaj Holm fortælle mere om, hvorfor AKKC har arbejdet i årevis for at blive bæredygtighedscertificerede.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland