Aktionærer vil købe krakket Fjordbank Mors

Aktionærer er parate til at smide millioner i krakket bank. Spar Nord skal dog være en del af pakken.

Lokale morsingboer og aktionærer i Fjordbank Mors vil købe den sunde del af den krakkede bank. De er parate til at smide 200 millioner kroner på bordet, skriver epn.dk

Det er initiativtageren Simon Leicht Simonsen, der er aktionær i Fjordbank Mors og statsautoriseret revisor, der fortæller om tilbuddet til netavisen. Revisoren stod bag et møde søndag formiddag. Og her kom det frem, at man var parate til at komme med et tilbud om at købe banken.

Men beløbet på de 200 millioner er næppe nok i sig selv, siger Simonsen. Overfor epn.dk vurderer han, at et mere realistisk bud er det dobbelte.

Simon Leicht Simonsen vil derfor kontakte Spar Nord for at høre, om den nordjyske bank vil komme med den anden halvdel mod at få en ejerandel på 49 procent i den nye Fjordbank Mors.

Bankekspert Bjarne Jensen fra BJ Consult siger, at der helt sikkert være købere til den sunde del af banken.

- Andre banker har altid haft svært ved at komme ind på markedet på Mors, fordi den lokale bank har stået så stærkt deroppe, siger Bjarne Jensen til netavisen.

Fjordbank Mors måtte smide håndklædet i ringen fredag. Og weekenden over har der været forhandlinger med Finansiel Stabilitet om at indgå en betinget aftale om at overføre bankens aktiver og en del af bankens passiver til en ny bank.


Seneste nyt

fra Nordjylland