Aktivitetsmåler hjælper overvægtige børn med at smide kilo

02:07

Vi møder 10-årige Emil Christensen, der har brugt armbåndet i et år.

I Mariagerfjord har 90 børn været testpersoner på en helt ny aktivitetsmåler – tirsdag invitererede kommunen på konference, for at fortælle om de opsigtsvækkende resultater.

90 nordjyske børn har været testpersoner på en helt ny aktivitetsmåler. Resultaterne kaldes opsigtsvækkende og unikke. Derfor inviterede Mariagerfjord Kommune tirsdag fagfolk fra hele landet til konference - en konference, der stiller skarpt på, hvordan aktivitetsmåleren kan være vejen frem for overvægtige børn til at bevæge sig mere.

Og en af børnene, der har prøvet armbåndet med den indbyggede aktivitetsmåler, er 10-årige Emil Christensen, der har gået med sin aktivitetsmåler i lidt over et år.

- Det er rart, fordi jeg er blevet mere aktiv, og jeg har tabt mig en hel del. Jeg er gået fra en størrelse 16 år til en størrelse 10-12 år, siger Emil Christensen.

Emil Christensen er en af de 90 børn, der har deltaget i forsøget. Et forsøg, hvor aktivitetsmåleren skal hjælpe overvægtige børn med at bevæge sig mere i hverdagen.

- De bliver motiveret, de får lyst til det. Og så er det hverdagsaktivitet, det handler ikke om, at man skal gå til fritidsaktiviteter flere gange om ugen, men det handler om, at de skal være aktive i løbet af dagen, siger Stinne Pauls, Sundhedsvejleder i Mariagerfjord Kommune.

For de yngste er der udviklet en app, hvor de kan samle point til gevinster som motivation. Men det er ikke kun børnene, der får glæde af aktivitetsmålerne.

- Den, der interne konkurrence med, hvem har gået mest og hele tiden "mor hvad har du gået?" "øh, det ved jeg ikke", men så måtte jeg også have et ur, og det viser sig så, at han faktisk er mere aktiv, end jeg er i det daglige, siger Emil Christensens mor, Kristina Christensen.  

Emil Christensen er glad for en hverdag med måleren, og han er stolt sit vægttab.

- Jeg synes, det er sjovt, fordi jeg kan se, at det har gjort noget ved mig, i stedet for at jeg gik, og synes jeg var tyk og sådan noget. Nu føler jeg faktisk, at jeg er tynd, og godt kan lide at være i min krop, siger 10-årige Emil Christensen.

Det er de gode resultater som Emils, der har fået Mariagerfjord Kommune til at samle fagfolk fra landets resterende kommuner til tirsdagens konference.  

Flere nyheder fra TV2 Nord