Akut-kirurgien kommer ikke tilbage til Sygehus Thy Mors

Midlertidig ordning, der skulle løbe til næste sommer, bliver nu gjort permanent.

Den særordning, der siden juni har betydet at akutte kirurgiske patienter, der ellers skule under kniven på Sygehus Thy Mors i Thisted, er blevet fragtet til Hjørring, Aalborg eller sygehuse i Region Midtjylland gøres permanent. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Ordningen var udset til at være midlertidig mens sygehuset i Thisted, der hører under Regionshospitalet Nordjylland, arbejdede på at skaffe nye læger til Thisted hvor man i sommeren stod og manglede hele fire læger.

Det har dog ikke kunnet lade sig gøre, og derfor gøres ordningen, hvor patienter med for eksempel blindtarmsbetændelse eller blødende mavesår kan risikere at skulle køre op mod 100 kilometer for at komme på sygehuset, permanent. 

- Vi har gennemkæmmet Danmark, Skandinavien og udlandet med det formål at rekruttere nye læger til Thisted, men det er ikke lykkedes i det omfang, vi har behov for, udtaler Henrik Larsen, der er direktør for Regionshospitalet Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Derfor gør vi den løsning permanent, som har været gældende siden juni 2016. Det ændrer ikke på vores akutmodtagelse i Thisted eller på de øvrige funktioner. Det er alene de akutte kirurgiske patienter, det handler om. Så det nuværende setup fortsætter, siger han videre.

De akutte kiruriske patienter udgør cirka fire procent af patienterne i Thisted. 

At sygehuset i Thisted pludselig stod i akut lægemangel og nu må se den akutte kirurgi ske på andre sygehuse har fået Region Nordjylland til at iværksætte en gennemgang af alle hospitalets funktioner, så man kan komme lignende situationer i forkøbet.

- Det handler om rettidig omhu. Vi har et ansvar for at sikre, at der ikke er andre funktioner, der havner i samme skrøbelige situation som den akutte kirurgi. Vi vil være helt sikre på, at vi i fremtiden har et robust og fagligt attraktivt hospital i Thisted, siger Anne Bukh, der er koncerndirektør for sundhedsområdet i Region Nordjylland.

- Sideløbende hermed er vi i gang med at beskrive de funktioner, som skal være med til at profilere det ”Det ny Thisted”, siger Anne Bukh.

Eftersynet er allerede gået igang og kommer til at foregå løbende over den kommende vinter.

I Thisted er borgmeter Lene Kjelgaard (Venstre) skuffet og utilfreds med at Region Nordjylland ikke har kunnet finde nye læger til Sygehus Thy Mors og at den midlertidige ordning, der skulle løbe til sommeren 2017 allerede nu er blevet gjort permanent.

- Jeg synes, det er beklageligt. Når det så er sagt, så må man også se i øjnene, at det her nok er virkeligheden. Vi vil rigtig gerne i dialog med regionen om fremtiden, så borgerne får bedst mulig service under de her nye betingelser, siger Lene Kjelgaard til TV Midtvest.

- Vi vil meget gerne se, at det bliver begrænset så meget som muligt, at folk skal hele vejen til Hjørring. Det kan give store problemer for folk, der skal besøge af pårørende. Ældre pårørende kan have svært at transportere sig så langt og børn skal jo have pårørende tæt på sig på hospitalet, siger Lene Kjelgaard. 

- Hvis vi kan sikre de der udsatte borgergrupper, så vil vi meget gerne være med til det. Det er det her, vi frygtede. Derfor reagerede vi også kraftigt dengang, den akutte kirurgi forsvandt. Men det her bliver jo noget, vi skal lære at leve med. Er der noget logistik eller noget infrastruktur, eller nogle måder, hvorpå vi kan skrue tilbud sammen, der servicerer de her grupper af borgere bedst muligt, så vil vi gøre det, siger borgmesteren til TV Midtvest. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland