Akut kræftbehandling klar i Nordjylland

Region Nordjylland er klar til at leve op til den ambitiøse syvpunkts-plan på kræftområdet, som Danske Regioner lagde frem i sidste uge. Syvpunkts-planen vil give en række kræftpatienter direkte adgang til akut behandling på de nordjyske sygehuse.

Regionernes fælles kræftplan var i fokus på det seneste møde i regionsrådets midlertidige forum for specialiseret behandling. Her orienterede kræftlægerne på Aalborg Sygehus om deres muligheder for at leve op til planens garantier for kræftbehandling uden ventetid.

- Jeg er glad for at kunne konstatere at fagfolkene er optimistiske med hensyn til, at vi her i Nordjylland kan overholde vores del af aftalen. siger formanden for midlertidigt forum for specialiseret behandling Peter Therkildsen.

Kravet om hurtigere kræftbehandling medfører dog en række store udfordringer for de nordjyske kræftafdelinger. Tilbuddet om hurtigere behandling skal sættes i værk med meget kort varsel, uden at det går ud over de øvrige patientgrupper på sygehusene.

Hurtigere kræftbehandling kræver derfor, at antallet af kræftlæger sættes i vejret, og at arbejdsgangen gøres så smidige som muligt. I øjeblikket er der eksempelvis en flaskehals, når kræftpatienter skal have lagt en diagnose via røntgen. Samtidig tager visse undersøgelser flere dage på grund af kemiske processer.
- Der er en række store udfordringer, som vi må se nærmere på i arbejdet med at føre den fælles kræftplan ud i livet. En af dem er at rekruttere det nødvendige antal læger, og det er jo en udfordring, som vi arbejder med på mange områder, siger Peter Therkildsen.

Kræftplanen skal drøftes i regionens Forretningsudvalg i begyndelsen af september.

Der regnes for øjeblikket på hvad den øgede indsats på kræftområdet kommer til at koste.

Flere nyheder fra TV2 Nord