Akut mangel på betjente

Ledelsen i Nordjyllands Politi erkender nu for første gang officielt, at politireformen skranter. Der mangler simpelthen betjente til at udføre arbejdet i den nye organisation.

Politiet mangler folk Nordjyllands Politi mangler hænder. Hvad både borgere og menige politifolk længe har sagt kommer nu frem.

- Vi har en manko i visse afdelinger, siger Jørn Aabye, chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

Mangler 15 mand akut
Ifølge Jørn Aabye mangler der akut 15 mand. Et problem ledelsen officielt har været tavse om indtil nu.

Derimod har de meninge betjente længe sagt, at der manglede folk, og at politireformen ikke bare kører på skinner. Derfor er de glade for dagens udmelding.

- Det er selvfølgelig en udmelding, jeg har hørt før internt, når vi har diskuteret det her i huset. Men nu kommer det ud over kanten og ud i offentligheden, og det er da godt, siger Børge K. Nielsen fællestillidsmand ved Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

Flere politielever
Politiledelsen håber at udfylde de tomme pladser med flere politielever. Problemet skal klares intern, og man vil ikke bede om hjælp fra justitsministeren.

- Løsning er det vi allerede er i gang med, nemlig at få kigget på vores organisering og bemanding af de forskellige afdelinger og skabe fokus, siger Jørn Aabye, chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Hjælp udefra
Den løsning tror tillidsfolkene ikke på.
Bemandingsproblemet er blevet for stort til, at man kan klare det selv.

- Vi har slet ikke de ressourcer, som vi står og mangler. Problemet kan man ikke klare internt, og der skal hjælp til udefra, siger Børge K. Nielsen fællestillidsmand ved Nordjyllands Politi


Seneste nyt

fra Nordjylland