Akutbiler i døgndrift til Skagen og Hals

00:34

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Ifølge regionsrådsmedlem Birgitte Josefsen (V) lykkedes det mandag formiddag Region Nordjyllands forretningsudvalg at finde halvanden million kroner, som udvalget har øremærket til døgnbemandede akutbiler i Skagen og Hals.

Regionens forretningsudvalg har akutbilerne på dagsordnen kort tid efter, at ambulanceberedskabet i Skagen har været stærkt kritiseret. Og ifølge en pressemeddelelse fra Region Nordjylland er styrkelsen et resultat af den rapport om regionens responstider, der for nylig landede på Regionsrådets bord.

- Vi var ikke helt tilfredse med alle responstider i den seneste rapport. Samtidig komden tragiske sag i Skagen. Så alt i alt var der grund til at kaste et nyt blik på vores samlede beredskab, og det har vi nu gjort i forbindelse med genåbningen af budgettet for 2011, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.Dem.).

Udvidelsen af akutbilen i Hals og Skagen er Regionsrådets egen sag, og det vil koste i omegnen af et par millioner kroner på årsbasis.

- Som jeg hele tiden har sagt, så er det desværre et spørgsmål om prioritering. Selvfølgelig bør man ikke gøre menneskeliv op i økonomi, men hvis vi skal bruge mere på et område, skal vi finde pengene på et andet, hvor det også handler om nordjydernes liv og levned, siger regionsrådsformanden.

I starten af april mistede en 39-årig skagbo livet, da han fik et akut hjertetilfælde. I det tilfælde var Falck omkring en halv times kørsel fra Skagen. Dette dødsfald fik skagboerne på barrikaderne, der protesterede over det manglende ambulanceberedskab i aftentimerne.

Flere nyheder fra TV2 Nord