Akuthelikopter er for langt væk

Foto: Per Frank Paulsen

Akuthelikopteren flyttes fra Karup til Skive, men det kommer ikke til at hjælpe skagboer. Hvis det skal nytte noget, skal der placeres en helikopter i Aalborg.

I forbindelse med finanslovsforhandlingerne diskuteres det at flytte akuthelikopteren fra Karup til Skive. Men selv om akuthelikopteren dermed rykker tættere på Nordjylland vil der stadig være for langt til Skagen til, at der er tale om et reelt supplement til ambulancer og akutbiler. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Flyvetiden til Skagen vil med den nye placering i Skive reduceres fra 45 til 40 minutter, men det kan ikke gøre en reel forskel for akutte patienter i det nordligste Nordjylland.

- Det eneste rigtige vil være at placere en akuthelikopter i Aalborg. Ellers vil der reelt ikke være tale om en landsdækkende ordning, siger leder af det akutte beredskab i Region Nordjylland, Poul Anders Hansen til Nordjyske.

Den nordjyske regionsrådsformand Ulla Astman forsikrer over for Nordjyske, at hun fortsat vil argumentere for, at helikopteren bliver placeret i Aalborg.

Forsiden lige nu