Akvakultur i Skagen: Nyt anlæg til 100 millioner kroner på vej

Et nyt akvakulturanlæg til en værdi på 100 millioner kroner kan være på vej til Skagen.

Det er gode nyheder på vej til fiskeindustrien i Skagen. Erhvervshus Nord er lige nu i dialog med konkrete investorer, der kigger på muligheden for at etablere et nyt akvakulturanlæg - et moderne dambrug - til en anlægsværdi på 100 millioner kroner. 

- Det er en helt fantastisk mulighed for vores område, som vi rigtig gerne ser realiseret. Allerede fra dag ét vil der være omkring 20 arbejdspladser i sådan et anlæg, som vil være en blanding af videntunge job og faglærte produktionsmedarbejdere og med god mulighed for at skalere op med flere arbejdspladser, fortæller erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, Niels Bay Christensen, i en pressemeddelelse. 

Læs også Dambrug forsvinder

Lige nu arbejder Erhvershus Nord med at finde investorerne samt at at finde og få godkendt arealer i området, hvor anlægget kan blive etableret. Det sker i samarbejde med Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Forsyning A/S. 

- Vi har en stærk værdikæde inden for fiskeri, som vil være i god synergi med et akvakulturanlæg. Med 100 kilometer kyststrækning i kommunen er det ikke svært at finde egnede erhvervsarealer, som ligger tæt på frisk havvand, siger Niels Bay Christensen. 

I de moderne akvakulturanlæg er der mere fokus på bæredygtighed og miljø. De traditionelle dambrug har ikke været gunstige i forhold til miljøet, men med moderne teknologi recikulerer det nye akvakulturanlæg op til 99 procent af vandet. Ambitionen er, at et nye anlæg skal være danmarks reneste. 

- Den nye teknologi, der renser praktisk talt alt vandet, betyder, at man kan kontrollere vandmiljøet i sådan en grad, at fiskene ikke bliver syge og dermed ikke skal behandles med antibiotika, forklarer Lene Kappelborg, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord og ansvarlig for aktiviteter i fødevaresporet i en pressemeddelelse. 

Det er planen, at fiskene, der skal opdrættes i anlægget skal være regnbueørreder. Det har man valgt, da regnbueørreder ikke bliver fanget i konventionelt fiskeri, og derfor vil regnbueørreden være et godt supplement til råvaretilførslen af fisk i Skagen. 

Læs også Dambrug forsvinder

Flere nyheder fra TV2 Nord