Aldi lukker butikker landet over – Nordjylland også ramt

Aldi lukker flere steder i Nordjylland. Foto: Jens Christian Top / Scanpix

Aldi lukker 32 butikker i Danmark, og det betyder farvel til fire stykker i Nordjylland.

Discountbutikkerne i Danmark kæmper hårdt om kunderne – det betyder som regel bedre tilbud, men det gør ondt på butikkerne. Senest lukkede samtlige 103 Kiwi-forretninger i Danmark, og nu er turen kommet til udvalgte Aldi-butikker i Danmark. Det sker efter et underskuddet på 243 millioner kroner i 2016.

Det kommer helt konkret til at gå ud over fire butikker i Nordjylland: Dronninglund, Sindal, Brovst og Gug. Dog lyder det fra kommunikationsdirektøren ved Aldi Danmark, at Aldi bliver i Danmark.

- Vi lytter til vores kunder og vil give dem en bedre kundeoplevelse. Derfor lukker vi ned for de små og utidssvarende butikker og åbner nye, store og moderne butikker. Derfor er vi også på vej med en moderniseringsplan for 2017/18 med konkrete tiltag, som vi glæder os til at løfte sløret for meget snart, siger Aldis direktør for kvalitet, CSR og kommunikation Thomas Bang til Dansk Handelsblad.

  Foto: MICHAEL DALDER / Scanpix

Aldi er tysk, og har sin oprindelse hos en tysk bager, der for over 100 år siden åbnede sin første butik. Siden hen overtog sønnerne, der forvandlede butikken om til en kæde. Men det holdt ikke længe, for i 1960 blev de to brødre uenige, og det betyder i dag, at Aldi er delt op i to forskellige firmaer, med hver sin Aldi-bror ved roret. Derfor har den opmærksomme læser måske haft øjnene med sig på ferie, og spottet, at Aldi i nogen lande faktisk hedder ”Aldi Süd”. Det er så bare den anden bror’s Aldi, der mere eller mindre ikke har noget at gøre med ”Aldi (Nord)”.

De 32 butikker, der skal dreje nøglen om, fordeler sig med 14 på Sjælland, 8 i Nord- og Midtjylland samt 10 butikker i Sydjylland og på Fyn.

Butikkerne får sidste åbningsdag i løbet af juni og juli.

Flere nyheder fra TV2 Nord