Allan udlever drengedrømmen: Lever som computerstjerne i USA

23-årige Allan Jensen udlever drengedrømmen som professionel computerspiller hos det amerikanske tophold NRG i Las Vegas.

Kunne du forestille dig at tjene masser af penge for at spille computer, mens du nyder varmen i Las Vegas? Det kan Allan Jensen, der lige nu udlever det, de fleste drenge kun får lov at drømme om. Han bor til dagligt i den amerikanske casinoby, hvor han lever af at spille computerspillet Counter-Strike for det amerikanske hold NRG.

- Det er jo en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg har altid håbet på, at jeg kunne komme til at leve af min hobby, men der er rigtig mange, der drømmer om det samme som mig. Så det er helt surrealistisk, at jeg kunne lykkes med det, siger Allan Jensen.  

Han dyrker det såkaldte e-sport, der dækker over det at dyrke computerspil som en sportsgren. Siden sommer har Allan spillet for NRG, og inden da boede han i Hjørring og spillede for det danske hold Singularity.

Efter han vandt Copenhagen Games, den største danske Counter-Strike turnering, sammen med Singularity, fik Allan Jensen et tilbud fra NRG om at komme til USA og spille. 

Senest har han sammen med NRG spillet i Odense til ESL Pro League - Counter-Strikens Champions League. Her var der en samlet præmiepulje på 6,3 millioner kroner, og her spillede Allan mod nogle af de allerbedste hold i verden. 

Skeptiske overfor Allans tid foran skærmen

Inden han begyndte at tjene penge på sine timer foran computeren, var hans mor og far ikke så venligt stemt over for al den tid, Allan sad på sit værelse.

- Vi så ham jo kun, når der blev serveret aftensmad, og vi vidste jo ikke noget om den verden, han var i. Vi var bange for, at han var blevet spilleafhængig. Men nu er jeg jo stolt af ham. Jeg sidder ofte om natten og følger med i, at han spiller, også selvom jeg ikke helt forstår Counter-Strike, siger Allans mor, Dorte Jensen. 

Indtil videre løber Allans kontrakt med NRG frem til sommerferien, men han regner ikke med at indstille karrieren der. 

- Når min kontrakt udløber, regner jeg med at komme hjem til Danmark igen og forhåbentligt kommer der et tilbud om at spille på et af de danske hold, siger Allan Jensen.

Vil gerne træne andre spillere

Counter-Strike spilleren har tidligere afsluttet et semester på læreruddannelsen i Hjørring, inden han begyndte at spille for Singularity. Men han regner ikke umiddelbart med, at han skal fortsætte på en videregående uddannelse, når han engang er færdig som Counter-Strike spiller. 

- Der er masser af muligheder inden for e-sport, selvom man ikke selv spiller. Det er en branche, der er i en kæmpe vækst, og det kan være, at jeg finder mig et job som træner eller lignende på et af e-sportsholdene, når jeg er færdig med at spille selv, siger Allan Jensen.

Foreløbig står den på juleferie i Nordjylland, og Allan Jensen vender tilbage til næste store turnering i USA først i det nye år.


Seneste nyt

fra Nordjylland