Alle vil have droner

Droner er det nye hit - altså de små mini-helikoptere, som man styrer med en fjernkontrol. I øjeblikket bliver de revet væk i hundredevis i nordjyske hobbyforretninger.

For Jan Andersen er arbejde blevet en leg. Han ejer Aalborg Hobby Service, hvor droner, altså fjernstyrede fartøjer, i øjeblikket flyver ud af butikken næsten før, de overhovedet når at lande.

- De er vanvittigt populære. Siden de kom frem for et års tid siden, så er det helt vildt, hvor meget der sælges af dem i dag. Og de bliver bedre og bedre og billigere og billigere, siger Jan Andersen.

På et halvt år har den lille hobby-forretning solgt omkring 600 droner. Og Jan Andersen er ikke i tvivl om, hvorfor de er så populære.

- Det er virkelig sjovt, og i modsætning til en almindelig fjernstyret helikopter er dronen nemmere at flyve, og den er mere stabil, siger han.

Den drone, der sælges flest af i hobbyforretningen, er en lille, billig model.

- De er nemme at styre, alle kan flyve med dem. Det er bare pakke dem ud af kassen og så flyve, siger Allan Andersen, der er inde i Aalborg Hobby Service for at kigge på en større drone end den lille model, han allerede har.

De droner, hobbyforretningen sælger, bruges hovedsagligt som legetøj til mænd med et indre barn. De kan fås med små kameraer indbygget, og kan dermed også bruges til mere end bare leg - for eksempel til fotografering af marker og huse.


Seneste nyt

fra Nordjylland