Alligator bider som en hund

De forsvundne kaimaer fra Vebbestrup kan gøre stor skade på mennsker, blind dem lyder opfordringen fra ekspert

To dværgkaimaer blev sammen med en stribe andre effekter stjålet ved et indbrud hos en krybdyrsentutiast i weekenden i Vebbestrup nær Hobro. Og indtil videre er politiet på bar bund.

- Vi betragter det her som alle andre sager med indbrud i private hjem, dog men den tvist at kosterne her er af en noget speciel støbning. Vi modtager meget gerne henvendelser i sagen, også anonyme, siger politikommisær Henrik Skals fra Himmerlands Politi til TV2/Nord.

I Aalborg Zoo havde man indtil årsskiftet en stribe dværgkamiaer i tropeafdelingen. Men i dag er der kun de større sorte kaimaener tilbage.

- Kaimanerne har det dårligt med at blive flyttet, så de kan i værste tilfælde dø, hvis ikke de kommer tilbage i tempereret vand hurtigt. Og de er heller ikke ufarlige, de kan bide som en stor hund, så hvis man ser den skal man forsøge at blinde dem for øjnene. Gør man det fikserer man dem, og kan bedre holde dem fast i hoved og hale, siger dyrepasser Søren Trudslev Lassen til TV2/Nord.

Han fortæller at det er stadig mere udbredt med et krybdyr som fast inventar i hjemmet, og politiet bekræfter, at chancen for de to dyr er stjålet med videresalg for øje er stor.


Seneste nyt

fra Nordjylland