Alligevel krav om vinterdæk

Helårsdæk er lige så sikre som vinterdæk. Det har vinteren igennem været Nordjyllands Trafikselskabs holdning. Men nu er det kommet frem, at NT alligevel stiller krav om netop vinterdæk til nogen af deres vognmænd.

Da vinteren ramte Nordjylland i januar og busserne ramte grøften, mente NT ikke at det skyldtes den manglende brug af vinterdæk. Helårsdæk er lige så sikre. Sådan var meldingen fra direktør Jens Otto Størup til TV2/Nord.

Men i en tilføjelse til selskabets udbudsmateriale angående flexkørsel, der er sendt ud den 28. januar i år, skriver NT at "Alle vogne skal være forsynet med vinterdæk i perioden 1. november - 31. marts".

Og det er der en god forklaring på, siger NT:

- Der er forskel på vinterdæk til tunge og lette køretøjer. Der er en dokumenteret effekt for de lette køretøjer, som bruges til flexkørsel - men ingen dokumenteret effekt for de tunge, forklarer underdirektør Nicolai B. Sørensen til TV2/Nord.

Og i sidste uge var der opbakning fra Trafikstyrelsen, der meldte ud, at der ikke er nogen dokumenteret effekt af vinterdæk på busser. Så NT laver ingen uvending med hensyn til vinterdæk på busserne - heller ikke næste gang vinteren er over os.


Seneste nyt

fra Nordjylland