Alternative guider til krydstogtturister

Rekordmange krydstogtskibe har meldt deres ankomst i Aalborg. Det betyder, at der må alternative metoder i brug, når de mange gæster skal bydes velkommen.

Endnu et kæmpe skib er ligger til kaj i Aalborg, og de australske og newzealandske turister, der gæster byen denne uge, bliver vist rundt af nye guider. For med over 35 skibe og med mere end 30.000 gæster om året, der lægger turen forbi Aalborg, lægger et pres på turistguiderne. Derfor vil Visit Aalborg nu give de mange besøgende den perfekte oplevelse. Det gør de med ekstra hjælp. For en gruppe af lærere fra Aalborg Handelsskole har hen over vinteren fået undervisning i engelsk og guidning, så de kan kalde sig cruiseguider.

En af de nye guider er Ann Baadsgaard, der normalt underviser eleverne på Aalborg Handelsgymnasium i dansk og engelsk.

- Det er sjovt, og man møder en masse glade mennesker, siger den nye turistguide Ann Baadsgaard.

Det er et nyt samarbejde mellem Aalborg Handelsskole og Visit Aalborg, der gør det muligt for Ann Baadsgaard, at kombinere de to jobs, og på den måde hjælpe til med de mange besøgende turister.
Visit Aalborg har 56 guider, og syv af dem er sprogundervisere fra Aalborg Handelsskole. Og når der er krydstogtsskibe i byen, holder de pause fra skolen og trækker i stedet rundt med cruiseturiser i Aalborg.

- Vi er sindssygt glade for det samarbejde. Der kan godt være dage, hvor vi er udfordret på antallet, så derfor er det rigtig vigtigt, at vi har den sikkerhed i at handleskolelærerne er til rådighed på de dage, hvor der er krydstogtsanløb, siger Lars Bech.

I de kommende år forventer Visit Aalborg, at de får brug for endnu flere cruiseguider, da endnu flere skibe og gæster vil besøge Aalborg og Nordjylland fra vand siden i de kommende år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland