TV2 Nord

Alternativet går efter seks mandater til november

Arkivfoto. Foto: Anne Christensen

Med tre måneder til kommunal- og regionsvalget melder Alternativet nu deres målsætning ud for mandatantallet i Nordjylland.

- Et realistisk bud er fem-seks mandater, siger Bente Holm Villadsen, forperson for Alternativet i Storkreds Nordjylland. 

Til november skal Alternativet for første gang slås til et kommunal- og regionsvalg, og målsætningen for de nordjyske kommuner og regionsrådet er klar. 

Indtil videre er der opstillet kandidater til kommunalvalgene i Aalborg, Brønderslev, Rebild, Jammerbugt, Thisted, Morsø, Mariagerfjord og Læsø samt regionsrådet i Region Nordjylland.

I Hjørring og Frederikshavn bliver der snart afholdt opstillingsmøder, så man finde kandidater. Alternativet har dog ingen til at stille op i Vesthimmerland og bliver derfor ikke repræsenteret der. 

En af de vigtigste mærkesager for Alternativet i Nordjylland er at indføre en ny politisk kultur. 

- Vi vil gerne arbejde for mere borgerinvolvering og mere åbenhed omkring de politiske beslutninger. Det skal være mere interessant for de almindelige borgere at følge med i deres kommunes politik, siger Bente Villadsen, der dog ikke kan pege på nogen konkrete tiltag til at involvere borgerne.

Som de også er kendt for i deres nationale politik, vil Alternativet have miljøet højere på dagsordenen. 

- Der skal gøres mere ud af de offentlige grønne områder. Der kan plantes krydderurter, æbletræer og blomster på de offentlige græsarealer i byerne. Brugen af skadelige stoffer i forbindelse med fødevarer, vand og transport skal også mindskes, siger Bente Villadsen. 

Alternativet vil også servere økologisk mad i de offentlige institutioner, og så er de imod opførelsen af en tredje limfjordsforbindelse over Egholm, fordi den i følge Bente Villadsen vil ødelægge for meget af naturen på Egholm.

Læs også Alternativet vil kæmpe mod motorvej på Egholm

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord