Alternativet vil kæmpe mod motorvej på Egholm

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk besøgte mandag Egholm, hvor han gjorde det klart, at hans parti vil kæmpe mod en tredje Limfjordsforbindelse over øen.

Der skal ikke etableres en motorvej på Egholm i bestræbelserne på at lave en tredje forbindelse over Limfjorden. Sådan lyder udmeldingen fra partiet Alternativet, som mandag lagde vejen forbi Limfjordsøen.

- Det er den tåbeligste beslutning, der er blevet truffet. Ikke nok med, at det går ud over en naturperle, så er det også trafikalt og økonomisk den forkerte løsning. Så der er nogen, der har sovet i timen, siger Alternativets politiske leder Uffe Elbæk.

Flere nordjyske politikere har tidligere talt for at etablere en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm, og den holdning står de stadig ved, selvom forslaget møder modstand fra Alternativet.

- Løbet er kørt i forhold til linjeføring. Et klart flertal i Folketinget lagde for to år siden linjeføringen fast, og jeg mener ikke, at der er noget grundlag for at rykke det, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Socialdemokratiet).

Det vil eftersigende koste i underkanten af syv milliarder kroner at lave en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Beslutningen om at etablere forbindelsen blev taget i 2014, men da der endnu ikke er gennemført nogen anlægslov, mener Uffe Elbæk ikke, at det er for sent at ændre beslutningen.

- Det bedste ville jo være, at man tog diskussionen igen, og det allerbedste ville være, at man så træffer en bedre beslutning end den, der er truffet nu, siger Uffe Elbæk (Alternativet). 

Den 3. Limfjordsforbindelse skal ikke gå over Egholm. Det mener Alternativet

Den 3. Limfjordsforbindelse

220818 Aalborg Byråd står klar med 600 millioner kroner til en tredje Limfjordsbindelse.

Analyse: Egholm-linjen bliver valgkamp-tema igen-igen

20210408-113907-L-5856x3634ma

Radikale på Christiansborg vil nok foreslå en anden løsning end Egholm-forbindelsen

egholm4

Analyse: Derfor fjernes adgangen til at klage over Egholm-forbindelsen

220818 Aalborg Byråd står klar med 600 millioner kroner til en tredje Limfjordsbindelse.

play Fejl forsinker lovforslag om Egholm-forbindelse

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland