Alternativet vil kæmpe mod motorvej på Egholm

Foto: Ib William Christensen

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk besøgte mandag Egholm, hvor han gjorde det klart, at hans parti vil kæmpe mod en tredje Limfjordsforbindelse over øen.

Der skal ikke etableres en motorvej på Egholm i bestræbelserne på at lave en tredje forbindelse over Limfjorden. Sådan lyder udmeldingen fra partiet Alternativet, som mandag lagde vejen forbi Limfjordsøen.

- Det er den tåbeligste beslutning, der er blevet truffet. Ikke nok med, at det går ud over en naturperle, så er det også trafikalt og økonomisk den forkerte løsning. Så der er nogen, der har sovet i timen, siger Alternativets politiske leder Uffe Elbæk.

Flere nordjyske politikere har tidligere talt for at etablere en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm, og den holdning står de stadig ved, selvom forslaget møder modstand fra Alternativet.

- Løbet er kørt i forhold til linjeføring. Et klart flertal i Folketinget lagde for to år siden linjeføringen fast, og jeg mener ikke, at der er noget grundlag for at rykke det, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Socialdemokratiet).

Læs også Statsminister i grundlovstale: - Vi får vel en tredje limfjordsforbindelse

Det vil eftersigende koste i underkanten af syv milliarder kroner at lave en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Beslutningen om at etablere forbindelsen blev taget i 2014, men da der endnu ikke er gennemført nogen anlægslov, mener Uffe Elbæk ikke, at det er for sent at ændre beslutningen.

- Det bedste ville jo være, at man tog diskussionen igen, og det allerbedste ville være, at man så træffer en bedre beslutning end den, der er truffet nu, siger Uffe Elbæk (Alternativet). 

02:08

Den 3. Limfjordsforbindelse skal ikke gå over Egholm. Det mener Alternativet

Luk video

Læs også S-ordfører vil bruge vej-milliarder på ny limfjordsforbindelse

Flere nyheder fra TV2 Nord