Amalies OL-forberedelser begynder i Thisted

Thisted-svømmeren Amalie Vinther drømmer om at vinde medaljer ved De Paralympiske Lege i Rio om to år.

Når De Paralympiske Lege løber af stablen i Rio i 2016, håber svømmeren Amalie Vinther fra Thisted på, at hun kan indtage en plads på medaljeskamlen.

- Jeg vil gerne op i medaljerækkerne. Det ville være vildt, siger Amalie Vinther.

Den 18-årige Thisted-svømmer er født med en spastisk lammelse i højre side af kroppen. Det besværliggør hendes svømning, men Amalie Vinther lader sig ikke slå ud af sit handicap. Ved weekendens Concordia Forsikring Cup i Thisted tog Amalie kampen op med de ikke-handicappede svømmere.

- Lige så snart jeg rammer vandet, så er jeg helt fokuseret og glemmer, at det er raske svømmere, jeg er imod, siger hun.

Amalie Vinther er forsvarende europamester i handicapsvømning på 400 meter fri. Hun har også vundet medaljer ved VM og deltog i De Paralympiske Lege i London i 2012. Hjemme i Thisted blander hun sig dog ikke i kampen om topplaceringerne. Til gengæld er tiderne fine.

- Jeg er tilfreds med tiderne. Det er starten af sæsonen og jeg er lige startet igen, så det er jeg godt tilfreds, siger Amalie Vinther.

Den unge svømmer fra Thisted Svømmeklub skal nu have toppet formen frem mod sæsonens vigtigste konkurrencer, og lidt længere ude i horisonten venter det største mål, De Paralympiske Lege.


Seneste nyt

fra Nordjylland