Ambulancebehandlere tilbage til Nordjylland

Fra starten af 2012 kan SOSU Nord igen uddanne Ambulancebehandlere. Skolen har netop vundet udbuddet omkring uddannelsen foran flere andre uddannelsesinstitutioner i landet.

I årene 2001 til 2007 kunne SOSU Nord uddanne ambulancebehandlere, men siden 2007 har uddannelsen været flyttet fra Aalborg til Silkeborg. Nu vender uddannelsen tilbage til Aalborg. Undervisningen skal forgå ved SOSU Nords afdeling i Aalborg.

Ifølge aftalen med regionerne skal SOSU Nord uddanne tre til fire hold på 16 elever om året. Ud over SOSU Nords egne undervisere skal der findes eksterne undervisere blandt de nordjyske speciallæger, paramedicinere og ambulancebehandlere.

- Vi har tidligere haft uddannelsen, hvor vi havde et fantastisk godt samarbejde med det pre-hospitale beredskab her i Nordjylland og Falck i Nordjylland, og det skal vi selvfølgelig have taget tråden op på igen og udbygget. Så der ligger rigtigt meget udviklingsarbejde foran os med at få den her uddannelse op og køre, siger Lene Kvist, der er Kursus og Udviklingschef ved SOSU Nord.

Efter uddannelsen til ambulancebehandler kan redderne videreuddanne sig som paramedicinere. Denne uddannelse foregår på University College Nordjylland, som netop har genvundet udbuddet på denne uddannelse, så den også forbliver i Aalborg i de næste fire år.


Seneste nyt

fra Nordjylland