Ambulancer holder stille: Nordjyske Falck-reddere nedlægger arbejdet

Foto: Mogens Jørgensen

Tirsdag morgen nedlagde redderne på flere Falck-stationer i Nordjylland arbejdet for at gå til faglige møder. Flere steder er det mundet ud i en arbejdsnedlæggelse.

Utilfredsheden med den nye overenskomst for LO-fagforbundene, der blev stemt igennem af medlemmerne i sidste uge, viser sig nu flere og flere steder.

Fredag forlod slagterimedarbejdere i hobetal samlebåndene for at vise deres utilfredshed med aftalen. Tirsdag morgen var turen så kommet til Falck-redderne i Nordjylland.

På stationerne i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Pandrup, Brovst/Fjerritslev, Aalborg Sæby, Dronninglund, Læsø, Aars, Thisted, Nykøbing, Hobro og Terndrup gik redderne til fagligt møde. Da møderne endte med at vare mere end 30 minutter, betragtede Falck det som en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Og den valgte redderne at fortsætte efter møderne.

På stationen i Nykøbing Mors er arbejdet blevet genoptaget efter en times møde, men flere steder i Nordjylland er arbejdet blevet nedlagt, og redderne er gået hjem.

Læs også Båndene står stille: Tican og Danish Crown er lammet af strejke

Det betyder dog ikke, at alle ambulancer holder stille. Redderne kører stadig udrykninger efter behov, men der er ingen sygekørsel.

Redderne er blevet pålagt at genoptage arbejdet klokken 13, men de har endnu ikke besluttet sig for, hvad de gør. Forventningen er, at arbejdsnedlæggelsen kan fortsætte onsdag.

Ligesom slagterimedarbejderne har ambulanceredderne været utilfredse med vilkårene i den nye overenskomst, som har mødt stor modstand rundt omkring i de enkelte forbund under LO. Men da det samlet blev et ja fra alle forbund, har det resulteret i strejker og protester fra de medlemmer, der har stemt imod.

Flere nyheder fra TV2 Nord