Ambulancer kører med slukkede kameraer

Skærmene er gået i sort i ti nordjyske ambulancer, der først på året blev udstyret med avanceret videoteknik.

Ti nordjyske ambulancer blev først på året udstyret med kameraer, så en læge kunne følge med og give råd til behandlingen af patienten. Men skærmene er allerede gået i sort. Det fortæller DR Nordjylland.

Kameraet i ambulancerne skulle være til fordel for både reddere og patienten i ambulancen - men nu er forsøget kørt ind i tekniske problemer.

Det håndholdte kamera, der kan flyttes rundt og optage i ambulancen, har vist sig at udsende signaler, der forstyrrer ambulancernes indbyggede computere med de elektroniske patientjournaler. Det har blandt andet betydet problemer med forstyrrelser når to ambulancer holder op ad hinanden på et ulykkessted.

- Derfor er forsøget med de ti videoudstyrede ambulancer og en akutlægebil sat på pause, fortæller præhospital leder i Region Nordjylland, Poul A. Hansen til DR Nordjylland.

Teknikere arbejder nu på at finde en løsning, der kan afhjælpe problemet, så videokameraerne igen kan blive tændt i ambulancerne, der primært skal køre i landsdelens yderområder.

Der er ikke sat tidpunkt på, hvornår de videoudstyrede ambulancer igen er på farten.


Seneste nyt

fra Nordjylland