Amerikanere lærer om fremtidens ældrepleje i Aalborg

Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg har i dag besøg af en amerikansk delegation, som vil lære af nordjyske erfaringer med velfærdsteknologi.

Repræsentanter for nogle af USAs største udbydere af ældrepleje er i dag på studiebesøg i Aalborg. Her skal amerikanerne lære af de erfaringer, man har gjort sig på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby.

Det er dejligt, at udlandet har fået øjnene op for vores arbejde med at understøtte borgernes muligheder for at leve selvstændigt.

Her nærstuderer man, hvordan velfærdsteknologi kan styrke de ældre borgeres selvbestemmelse og muligheder for at leve en selvstændig tilværelse.

Delegationen skal også høre om Rehabiliteringscenter Aalborg og Ældre- og Handicapforvaltningens nyskabende rehabiliteringsindsats Træning før Pleje, som tager udgangspunkt i den enkelte borgers naturlige vilje til at kunne selv.

Efter frokost går turen til Center for Velfærdsteknologi, hvor de nyeste velfærdsteknologiske muligheder bliver vakt til live i centrets testbolig. 

Rådmand Thomas Krarup fortæller om ældreplejen i Aalborg.
Rådmand Thomas Krarup fortæller om ældreplejen i Aalborg.
Foto: Martin Bækhøj

- Det er dejligt, at udlandet har fået øjnene op for vores arbejde med at understøtte borgernes muligheder for at leve selvstændigt. Og jeg er rigtig glad for, at vi kan bidrage med vores erfaringer til udviklingen af fremtidens ældrepleje i USA, siger rådmand Thomas Krarup, som skal byde delegationen velkommen til Aalborg Kommune og fortælle om ældreplejen i Danmark. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland