Rammerne står klar: Nyt værft skaber 200 nye jobs i Frederikshavn

Den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, M.A.R.S., er igang med at etablere sit første europæiske værft i Frederikshavn.

Den store erhvervsinvestering på havnen i Frederikshavn står nu klar til at sætte 200 folk i arbejde.

Sådan lyder det i en nyhed fra Frederikshavn Kommune, der blev præsenteret fredag morgen.

Det er den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, forkortet M.A.R.S., der har besluttet at etablere sit første europæiske værft i Frederikshavn.

Værftet bliver på 280.000 kvadratmeter og får til formål at nedbryde skrottede skibe og boreplatforme, så metallet kan genanvendes.

- Placeringen i Frederikshavn er ideel for vores etablering i Europa. Her får vi adgang til nogle af verdens mest trafikkerede sejlrender samt den gode infrastruktur på Frederikshavn Havn og i Danmark. Vi har desuden valgt Danmark, fordi der er et stærkt fokus på bæredygtig genanvendelse, siger Iain Higham fra M.A.R.S. med ansvar for etableringen i Danmark.

En etablering, der har stået på over nogle år, og som nu kulminerer.

Lang proces

Hos Frederikshavn Havn ser man nu frem til næste skridt efter en langvarig proces indtil nu.

- Vi har arbejdet med det her projekt siden 2015, men først nu har vi de fysiske rammer på plads, så det har været en lang proces, siger Mikkel Seedorff-Sørensen, direktør for Frederikshavn Havn, til TV2 Nord.

- Nu skal der findes nogle folk. Og M.A.R.S. har allerede modtaget mange henvendelser fra folk, der er interessede i at blive en del af projektet, fortæller Mikkel Seedorff-Sørensen om næste skridt.

Det er M.A.R.S. selv, der er i samarbejde med Frederikshavns Erhvervsråd vil stå for den rekrutteringsproces, der nu begynder.

Skibe og platforme skal genanvendes

Værftet i Frederikshavn vil dække markedet for genanvendelse af skibe og olieplatforme fra Nordsøen. Ifølge pressemeddelelsen er der tale om den største ophugning og genanvendelse af platforms-konstruktioner i Danmarks historie.

Og den store amerikanske investering i Frederikshavn, vækker glæde hos udenrigsministeren.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at tiltrække en investering af denne kaliber til Frederikshavn. Danmark har en lang tradition for at bygge skibe, og vi har dygtige værftsarbejdere, siger udenrigsminister Anders Samuelsen i pressemeddelelsen.

Værftet forventes at åbne i anden halvdel af 2019.


Seneste nyt

fra Nordjylland