AMU Nordjylland lukker for kursister

 AMU Nordjylland lukker for kursister

Job-krisen har sørget for at fylde samtlige pladser på AMU Nordjylland, der i øjeblikket må afvise alle henvendelser fra virksomheder om efteruddannelse af medarbejdere.

- Vi er løbet tør for pladser til kursister for det næste halvår. Buen er spændt helt ud, og der bliver kørt kurser dag, aften og weekend, siger direktør for AMU Nordjylland, Lars Breddam til Nyhedsbrevet 3F.

Ifølge Lars Breddam er løsningen at investere i ekstra lokaler og udstyr. Men med den gældende taxameterordning, hvor pengene følger den enkelte kursist, er det for risikofyldt. Hvis krisen viser sig at kortvarig, vil AMU-centrene stå med tomme lokaler og røde tal på bundlinjen, forklarer direktøren.

Ifølge chefen for Institutionsstyrelsen under Undervisningsministeriet, Lars Mortensen, er det AMU's ansvar at udbygge kapaciteten.

- Vil de undgå store afskrivninger, må de derfor tænke lidt kreativt - eksempelvis leje lokaler og udstyr. Eventuelt kan AMU lægge undervisningen ud til virksomheder, der har plads, siger Lars Mortensen til Nyhedsbrevet 3F.


Seneste nyt

fra Nordjylland