Analytiker: Det er ikke tilfældigt, hvilke kommuner Lars Løkke besøger

Selvom Lars Løkkes Rasmussens (V) besøg i det nordjyske ikke oser af storpolitik, så er ingen besøg tilfældige.

Kampen om borgmesterposterne i landets kommuner er for længst gået ind. Nogle kampe bliver kæmpet i det åbne, mens andre foregår lidt mere indirekte. 

En af de mere indirekte slag kom torsdag fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han var på besøg i Vesthimmerlands Kommune. Her var han på bondegårdsbesøg med Venstres spidskandidat i kommunen, Per Bach Laursen. 

Selvom der ikke er meget debat eller kommunalvalg over mødet, så er det på ingen måde tilfældigt. 

- De kommuner, Lars Løkke Rasmussen besøger, er valgt ud fra enten et forsøg på at beskytte eller fastholde borgmesterposter eller støtte borgmesterkandidater, som, man tror, kan erobre posten. Det vil sige i Vesthimmerlands tilfælde, vil man understøtte og skabe opmærksomhed om sin Venstre-kandidat, borgmesterposten skifter fra De Konservative til Venstre, fortæller TV2's politiske analytiker Thomas Funding Therkildsen. 

For de politiske ledere er det nemlig stort set kun borgmesterposter, der for alvor tæller i regnskabet, når det om en måneds tid skal gøres op, om kommunalvalget var en succes. 

- Borgmesterposterne betyder stort set alt. Der er så meget magt i de her poster, at der er meget langt ned til de næste. Selvom man bliver formand eller kommer i de rigtige udvalg, så er det uden sammenligning borgmesterposten, der tæller mest, fortæller Thomas Funding Therkildsen. 

Ifølge Thomas Funding Therkildsen så vil man ud fra både Lars Løkkes Rasmussens og socialdemokratiets leder, Mette Frederiksens, kalendere i de kommende uger kunne spå, hvor de store partier håber at få eller bevare borgmesterposter. 

- Især Socialdemokratiet og Venstre har gennemgået samtlige kommuner centralt. De har kigget og vurderet - her kan vi potentielt vinde, og her kan vi beskytte. Man kan ikke dække 98 kommuner. Man må begrænse sig, fortæller Thomas Funding Therkildsen. 

Gense indslaget fra torsdag aften: 

Venstres spidskandidat i Vesthimmerland fik i dag partiets mest kendte politiker til at støtte sig i valgkampen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland