Andelsbolig- forening tabte i retten

Doktorparken i Hobro tabte i dag i Skifteretten i Aalborg.

De 11 tilbageværende andelshavere i Andelsboligforeningen Doktorparken i Hobro tabte i dag til Nykredit Realkredit og Nykredit Bank, da Skifteretten i Aalborg mandag afviste deres ønske om at erklære foreningen konkurs.

Ejendommene kostede tilsammen, da de i 2008 stod færdigbyggede, godt 26 millioner kroner. De oprindeligt 14 andelshavere indskød godt fem millioner kroner, mens de resterende 21 millioner blev lånt i Nykredit.

Men da foreningens gældsforpligtelse i kraft af en renteswap er steget til over 30 millioner kroner, er egenkapitalen negativ, og andelsboligerne har ikke været til at sælge, selvom prisen har været på én krone.

Derfor har andelsbolig-foreningen ønsket at gå konkurs.

- Vi er stavnsbundet nu. Enhver anden forening var blevet erklæret konkurs. Men efter denne dom, så kan en andelsbolig-forening i Danmark ikke gå konkurs, siger Erik Jensen, der er talsmand for Doktorparken i Hobro.

- Vi kan ikke sælge en andelsbolig, når vi har en negativ egenkapital. Ingen vil jo overtage gæld. Men nu anker vi Skifterettens afgørelse til Vestre Landsret, siger Erik Jensen til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland