Anderledes ferie: Traktorcamping i Nørre Lyngby

Foto: Sophie Schou Jensen

​En gruppe traktor-entusiaster fra Tranum har spændt campingvogne bag veterantraktorer og er kørt på miniferie til Nørre Lyngby.

De fleste campister spænder campingvognen efter bilen, når de skal ud i det ganske land - det har vi alle sammen set, og de fleste af os har også prøvet det. 

Men man kan også tage alternative metoder i brug. 

Det gør en gruppe traktor-entusiaster fra henholdsvis Tranum, Brovst og Gøttrup i disse dage. I stedet for at spænde campingvognen bag familiebilen har spændt de alt fra campingvogn til lad og hytte på i alt veterantraktorer. 

Og hvorfor så lige det?

- Det er bare en skør idé, jeg fik. Jeg tænkte, vi skulle prøve noget nyt, og det her kunne være sjovt, siger Leon Sørensen, der er formand for Han Herred Traktorlaug i Tranum. 

Lørdag morgen tog de 15 mænd, kvinder og børn så af sted på miniferie. De startede fra Tranum Strand, og med 25 kilometer i timen og to og en halv time senere var de fremme ved Løkken strand. Herefter gik turen til Nørre Lyngby, og så kunne den korte campingferie begynde. 

- Det var en rigtig hyggelig tur. Da vi kørte på stranden, kom der masser af tilskuere og tog billeder. De syntes jo også, det var sjovt, at vi kom der på traktor med campingvogn bag på, siger Leon Sørensen. 

Formanden og de øvrige deltagere håber på, at de kan trække endnu flere veteran-entusiaster med på campingtur næste år. 

- Det har været en rigtig god oplevelse. Næste gang forlænger vi nok turen med en overnatning mere, og så håber vi, endnu flere vil med, siger formanden. 

Veterantraktorerne, som måtte slæbe campingvogne og hytter fra Tranum til Nørre Lyngby ved Løkken, er af mærkerne Porsche, David Brown, McCormick, Ferguson og Deutz. 

01:42

En gruppe traktor-entusiaster fra Tranum har spændt campingvogne bag veterantraktorer og er kørt på miniferie til Nørre Lyngby.

Luk video

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord