Anderledes oplevelser på Nørlund

Der var noget for enhver smag for de folk der gæstede det ellers lukkede Nørlund slot.

Til dagligt er det lukket for offentligheden, men en gang om året er Nørlund Slot åbnet og omdannet til julemarked med fokus på dansk håndværk. Et arrangement rigtig mange nordjyder havde valgt at besøge søndag.

- Det er helt fantastisk, vi har tændt op i pejsen og forventer omkring 1000 besøgende. Der er både oplevelsen ved at se et ellers lukket slot, men også muligheden for at få en anderledes og unik julegave med hjem fra en af de mange boder vi har, siger Martin Knudsen fra Nørlunds gæstebud der står bag arrangementet.

En af boderne var ganske unik. Dansk vin lavet på æbler, et sted der særligt blev besøgt at de mandlige gæster, mens kvinderne kiggede på smykker og andre nipsting i de tilstødende gemakker.

- Vi kan sagtens lave vin i Danmark af druer, men det bliver bare ikke det samme som det man laver sydpå. Men æblet er jo helt ideelt og noget mange af os har i haven. Derfor fungerer det perfekt, og vi kan i Danmark lave noget af det bedste æblevin i verden, fortalte Jens Skovgaard Pedersen fra Cold Hand Winerry mens han gavmildt delte ud af smagsprøverne.


Seneste nyt

fra Nordjylland