Anders skal stå i spidsen for bæredygtigheds-museum

Det nordjyske Museum for Forsyning og Bæredygtighed henter nordjyde hjem fra Sønderjylland til chefstilling.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed, der holder til Dronninglund, har ansat en ny inspektør med erfaring fra flere anmelderroste museer i bagagen ; nemlig Anders Kilgast Jensen.

Han kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Sydvestjyske Museer, hvor han har været en del af afdelingen ”Formidling og Historie” og blandt andet har arbejdet med Jacob A. Riis Museet i Ribe og Fanø Museum.

I stillingen skal Anders Kilgast Jensen have ansvaret for museets samlingsvaretagelse, hvilket blandt andet omfatter strukturering af de genstande, som museet har på magasin, hvoraf en del skal formidles igen, når det nye Vildmosemuseum etableres i Brønderslev. Med til samlingsvaretagelse hører også ansvaret for museets registreringer i det nye statslige registreringssystem SARA.

Konservering og dermed overblik over bevaringsstatus for museets genstande er også en væsentlig del. Her har museet en fast aftale med Bevaringscenter Nord i Vodskov i forhold til gennemførelse af de praktiske konserveringsopgaver.

Anders Kilgast Jensen har tidligere fået udgivet fagfællebedømte artikler og skal med sin forsknings-erfaring være med til at løfte museets forskningsarbejde. Han har også formidlingserfaring, hvilket gerne skal komme museets skoletjeneste til gode.

Gennem de seneste år har Anders Kilgast Jensen opholdt sig i den sydvestjyske del af landet, hvor han ud over at have arbejdet ved Sydvestjyske Museer, har været ansat ved Vardemuseerne og været del af teamet bag etablering af Tirpitz.

Men nu er tiden altså til at vende hjem, for oprindeligt er Anders Kilgast Jensen fra Klarup og har studeret på Aalborg Universitet, hvor han i 2015 blev cand. mag. i historie med tillægsuddannelse i Journalistisk Formidling.

Anders Kilgast Jensen tiltræder den 1. december som museumsinspektør ved Museum for Forsyning og Bæredygtighed.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland