Andreas Mogensen begejstrede i Aalborg Zoo

Den danske astronaut var i Aalborg for at skabe interesse for naturvidenskaben blandt folkeskoleelever.

Den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, var mandag på besøg i Aalborg, hvor han skulle holde foredrag for nordjyske folkeskoleelever. Det skete i anledningen af Naturvidenskabsfestivalen, som i år kan fejre 10 års jubilæum.

Foredraget skulle han holde i Aalborg Zoo, hvor hundredvis af 6.- 10. klasseselever var mødt op for at se den danske astronaut.

Og begejstringen blandt de fremmødte elever var ikke til at tage fejl af. Andreas Mogensen skulle både skrive autografer og tage selfies, med det begejstrede publikum.

- At møde én, der har været ude i rummet, havde jeg aldrig troet, at jeg skulle komme til, siger Thomas Lund, som er en af de mange folkeskoleelever, der var mødt op til foredraget.

Udover at møde sine fans, så havde Andreas Mogensen også en anden dagsorden. Hans mål var, at få de unge mennesker til at interessere sig for naturvidenskaben.

- Jeg håber, at kunne inspirere den næste generation og give noget tilbage, på samme måde som jeg selv blev inspireret af andre forskere og astronauter, da jeg gik i skole, siger Andreas Mogensen.

Og noget tyder på, at astronautens mål blev indfriet. De fremmødte udtrykte efter foredraget fornyet begejstring for de naturvidenskabelige fag.

- Jeg er blevet meget mere interesseret. Og jeg tror også, at natur- og teknologitimerne bliver mere spændende, fortæller Ida Marie Moos.


Seneste nyt

fra Nordjylland