Ankesag om Fjerritslevbrande er i gang: Vil frifindes for alt

Den 34-årige tidligere deltidsbrandmand, der i november sidste år blev idømt fem års fængsel for brandstiftelse, vil frifindes i landsretten.

Mandag begyndte ankesagen i Vestre Landsret mod den 34-årige tidligere deltidsbrandmand fra Fjerritslev, som i november sidste år blev idømt fem års fængsel for at stå bag en række brande.

Manden var i byretten tiltalt for 33 brande, og han blev kendt skyldig i 18 af dem. Et af de forhold, som den 34-årige blev frikendt for, var den mest alvorlige tiltale. Det drejer sig om en brand på Thistedvej i Fjerritslev, hvor en ældre kvinde nær var brændt inde og først blev reddet ud af flammerne i sidste øjeblik.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og det gør han fortsat, nu hvor ankesagen er i gang ved Vestre Landsret i Aalborg.

- Min klients holdning er, at han har anket, fordi han ikke har forårsaget de brande. Derfor ønsker han at blive frifundet. Han blev jo frifundet for en lang række forhold i byretten, men hans opfattelse er, at han ikke har gjort det og at han derfor heller ikke skal dømmes for det, siger den 34-åriges forsvarer, Jens Christian Christensen.

I ankesagen har anklagemyndigheden frafaldet seks tiltalepunkter, så den tidligere deltidsbrandmand nu er tiltalt for at stå bag 27 brande. Brande, han altså nægter at have påsat.

Brandene fandt fortrinsvis sted i oktober og november 2016 og gik hovedsageligt ud over stråtækte sommerhuse samt lader og halmlagre i Fjerritslevområdet. Bortset fra den brand, hvor en ældre dame nær brændte inde, var ingen af bygningerne beboede, og ingen kom til skade ved de mange brande, men der skete materielle skader for mere end 20 millioner kroner.

Der afsiges dom torsdag eller fredag i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland