Ankestyrelsen kræver – igen – en bedre forklaring fra regionen

Ankestyrelsen er stadig ikke overbeviste om, at det er foregået efter bogen, da Region Nordjylland i 2017 solgte en stor byggegrund i Brønderslev.

Om igen. Det må være den direkte oversatte version er Ankestyrelsens seneste skrivelse til Region Nordjylland i sagen om salget af den tidligere sygehusgrund midt i Brønderslev.

TV2 Nord er kommet i besiddelse af skrivelsen til regionen, og heri fremgår det, at Ankestyrelsen ikke er tilfredse med regionens argumenter for, hvorfor man har solgt grunden til en pris på kun 137.000 kroner. Derfor kræver Ankestyrelsen nu igen en forklaring fra Region Nordjylland.

- Det her viser jo klart og tydeligt, at svarene fra regionen ikke har været tilstrækkelige til at lukke sagen ned. Det er en pinlig sag for regionen, lyder det fra det konservative medlem af Region Nordjyllands Forretningsudvalg Per Larsen.

I Ankestyrelsens skrivelse lyder det, at ”Region Nordjylland i sin redegørelse af 17. september 2018 ikke i tilstrækkeligt omfang har godtgjort, at regionen har udfoldet sædvanlige og rimelige bestræbelser på at konstatere markedsprisen for ejendommen. Regionen har heller ikke godtgjort, at salget er sket til markedsprisen.”

Formand for regionsrådet, Ulla Astman (S), opfatter dog ikke den seneste skrivelse fra Ankestyrelsen som, at der har været utilfredshed med de første svar. 

- Jeg synes kun, at det er godt, at Ankestyrelsen er grundige. Jeg opfatter det som uddybende spørgsmål, og det, synes jeg, er fint. De må vende tilbage igen, hvis de kræver flere svar. Jeg opfatter det ikke, som at de har været utilfredse, og det synes jeg heller ikke tonen i skrivelsen lægger op til, siger Ulla Astman.

Stor grund solgt for en slik uden udbud

Sagen begyndte tilbage i 2017, da Region Nordjylland solgte den store grund med en central beliggenhed i Brønderslev til en privat køber – uden at grunden havde været i udbud. Det fik det konservative regionsrådsmedlem Per Larsen til at indbringe sagen for Ankestyrelsen, fordi han mente, at grunden var solgt ulovligt.

Indslag fra 14. marts 2018, hvor regionsrådsmedlem Per Larsen (K) rettede kritik af salget. 

Dengang lød forklaringen fra Region Nordjylland, at det netop var muligt at sælge grunden uden at sende den i udbud, fordi den var under 2000 kvadratmeter og ikke selvstændigt kunne bebygges. Men nu er opkøberen i gang med at opføre boliger.

- Jeg kan godt forstå, hvis naboerne derude og andre er rasende over det her, når de ikke har haft samme mulighed for at købe den grund. De havde udsigt til et parklignende område, og nu får de i stedet et etagebyggeri, lyder det fra Per Larsen.

Ikke de bedste købmænd

Da sagen i april sidste år endte hos Ankestyrelsen, erkendte Regionens juridiske chef, Peter Larsen, at prisen nok var sat for lavt.

- Det er ikke sikkert, vi har været de bedste købmænd på det tidspunkt, hvor vi solgte grunden. Det kunne godt være, at vi kunne havde presset prisen noget mere, men det gjorde vi ikke og set i bakspejlet kan man godt sige, at det burde vi have gjort, sagde Peter Larsen 10. april sidste år.

På den baggrund ærgrer det også regionsrådsmedlem Per Larsen, at man ikke gav gode nok svar, da man havde chancen første gang.

- Jeg er voldsomt skuffet over, at Regionen ikke bare tager til efterretning, og giver nogle tilfredsstillende svar. I stedet bruger man penge på en ekstern rådgiver, som ender med at sige det samme som Ankestyrelsen, lyder det fra Per Larsen med henvisning til, at Regionen har forsøgt at få landinspektørfirmaet LE34 til at understøtte forklaringerne fra Region Nordjylland.

Per Larsen frygter, at der kan komme et retsligt efterspil, men trods kritikken fra Per Larsen, tror Ulla Astman stadig på, at salget af grunden er foregået efter bogen. 

- Jeg mener stadig, at vi har handlet korrekt. Så må vi se, hvad Ankestyrelsen siger, men det ændrer ikke ved, at grunden er solgt. Vi afventer, og så må vi se, hvad afgørelsen ender med. Jeg deler i hvert fald ikke Per Larsens frygt, siger Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland