Ankestyrelsens afgørelse var ventet i Brønderslev

Kommunaldirektøren i Brønderslev Kommune er ikke overrasket over, at Lolland Kommune hænger på millionregningen i Serritslevsagen.   

Det bliver Lolland Kommune, der skal betale regningen for tvangsfjernelsen af de otte børn i Serritslevsagen. Det har Ankestyrelsen afgjort. 

Og afgørelsen var som forventet i Brønderslev, siger kommunaldirektøren, Søren S. Steensen, til Nordjyske Stiftstidende.

- Det er med til at understrege det, vi hele tiden har sagt: At det ikke kun er Brønderslev Kommune, der har ansvaret i den her sag, siger kommunaldirektøren.

Socialminister Benedikte Kiær (K) er også tilfreds med afgørelsen fra Ankestyrelsen.

 - Den viser klart, at passivitet har konsekvenser, og sådan skal det også være. Kommunerne kan og må ikke spekulere i, at familier med sociale problemer bare sendes videre til andre kommuner, siger hun til Politiken.dk.

De otte børn blev i hast tvangsfjernet fra deres hjem i Serritslev i Brønderslev Kommune, da forældrene blev anholdt, sigtet for vold og seksuelle overgreb i en af de mest opsigtsvækkende sager om misbrug og vanrøgt af børn herhjemme.

Men familien kom oprindeligt fra Lolland, og Lolland Kommune skal derfor betale de cirka fem millioner kroner, det koster at anbringe børnene uden for eget hjem, siger både Det Sociale Nævn og Ankestyrelsen.

Det var Brønderslev Kommune, der klagede til Det Sociale Nævn over, at Lolland Kommune tilsyneladende havde forholdt sig passiv over for den viden, man havde om familiens forhold, inden den rejste fra kommunen.


Seneste nyt

fra Nordjylland