Anklage: Rocker bestilte designerindbrud

Foto: TV2/Nord

HA'er anklages for at være bagmand i en serie indbrud, blandt andet i Aalborg.  

Et medlem af Hells Angels og hans kammerat anklages for at have bestilt designermøbler, som  er blevet stjålet rundt omkring i landet. 

Østjyllands Politi mistænker de to mænd for at være bagmænd i en række indbrud, hvor blandt andet ægge-stole, den såkaldte Oxchair med skammel, Arne Jacobsen-sofaer, PH-lamper og andre værdifulde ting var i kikkerten.

Indbruddene er sket både i private hjem, sommerhuse og virksomheder i Aalborg, Varde, Vejle, Esbjerg og andre steder, fremgår det af anklageskriftet. 

I alt blev det planlagt at stjæle ting for cirka 4,6 millioner kroner, og også Fyn var med i det område, som gerningsmændene og deres hjælpere ifølge politiet var aktive i.

De to tiltalte skal have tjent cirka 1,5 millioner kroner på kriminaliteten, skønner politiet. På internettet blev der fundet salgsopstillinger for villaer, og derefter blev der lavet notater om værdifulde møbler, B&O-anlæg og andre ting.

Rockeren og hans kammerat anklages også for at have bestilt tyveri af biler, som skulle bruges ved indbruddene, der skal være begået sammen med andre. Kriminaliteten er så grov, at anklageren vil kræve en højere straf end normalt for særlig groft tyveri og/eller hæleri.

De to tiltalte blev anholdt og derefter varetægtsfængslet i oktober sidste år. De nægter sig skyldige. Hvis anklageren får sin vilje, skal rockerens bekendte også straffes på en anden måde end fængsel. Han skal frakendes retten til at handle med møbler, antikviteter og smykker, lyder påstanden.

Flere steder har politiet fundet designermøbler og andre tyvekoster.  På et lager i Galten traf betjentene også en mand, der var bevæbnet med en 9 mm pistol. 

Straffesagen mod de to mænd indledes efter påske indledes ved Retten i Randers.

Flere nyheder fra TV2 Nord